Kelko Suomi Cup 2018

Tänäkin vuonna startataan kisakausi Kelkolla ja 27.5. käydään Suomi Cupin ensimmäinen osakilpailu. Kisa on kaikille avoin eikä tarvitse lisenssejä osallistumiseen. Lähtölistat tehdään aloitteljia ystävällisiksi ja kenelläkään ei ole pelkoa että on toisten jaloissa.

Alustava aikataulu ja tarkentuu myöhemmin:
9:00 Ilmoittautuminen alkaa
11:00 Aika-ajot alkaa


Kisaformaatti:

– max. 4 pilottia per lähtö (heat)
– 1 harjoituskierros (round)
– 5 aika-ajokierrosta (round)
– tupla-eliminointi finaali

Aika-ajoista karsiutuu 16 pilottia finaaliin aika-ajojen top 3:n peräkkäisen yhteenlasketun (top3 consecutive) ajan mukaan.

Säännöt:

Paino: max 1kg
Koko: moottoreiden ristimitta max 330mm
Akku: max 4S
Potkurit: max 6 tuumaa (15.2cm)
Radio: 2.4GHz tai TBS Crossfire
VTX: teho max 25mW

Failsafe tulee olla asetettuna DROP-tilaan tai niin että moottorit pysähtyvät jos ohjausignaali katkeaa.

VIDEOLÄHETINTÄ EI SAA KYTKEÄ PÄÄLLE ILMAN LUPAA MUULLOIN KUIN LENTÄMÄÄN LÄHTIESSÄ!

Jos missaa portin tai lipun, tulee yrittää uudelleen. Kuitenkin niin ettei häiritse tai törmää toisiin kilpailijoihin. Jos jättää portin tai lipun välistä, poistetaan kyseisen kierroksen aika.

Eliminointi vaiheessa tulee jokaisen pilotin lentää maaliportista läpi lähdön jälkeen ja silloin kisa on käynnissä. Jos tulee yhteenosuminen ennen porttia, otetaan lähtö uusiksi. Jos taas pilotti ei pääse lentämään teknisen vian takia (potkuri väärinpäin, ei armaa jne), silloin lähtöä ei uusita.

Lentäviä pilotteja tuomaroivat seuraavan lähdön pilotit. Eli jos olet heat 3:sessa, tulet readyboxiin kun heat 2 on valmistautumassa lentoon. Tuomaroit heat 2:sen ja kun he ovat laskeutuneet ja lähtevät hakemaan minejään, haet oman kaluston ready box pöydältä ja viet minin lähtöalustoille.


Ajanotto:

Ajanottona käytetään Immersion LapRF 8-way vtx ajanottoa. Paikanpäällä on tulosnäytöä sekä netissä oma tulospalvelu (nettiosoite ilmoitetaan myöhemmin). Aika-ajoryhmät sekä käytettävä videotaajuus ilmoitetaan piloteille ennen kilpailua.

Ajanoton toiminnan kannalta on tärkeää että videolähetin toimii oikealla asetetulla taajuudella sekä teholla. Jos videolähetin todetaan ylitehoiseksi tai se lähettää hajasignaalia muille taajuuksille, ei sillä voi osallistua kilpailuun. Selkeästi alitehoisella videolähettimellä voi osallistua, mutta silloin toisten kuvasignaali voi häiritä omaa lentoa.

Käytettävissä on vastaanottimet joista liitäntänä laseihin 3.5mm 4pin liitin äänellä. Käytettävät taajuudet ilmoitetaan myöhemmin.

Akkujen lataamista varten on oma piste ja varikolla muutama pöytä. Kannattaa ottaa omat pöydät ja tuolit mukaan.

Osallistumismaksu 15€ ja FPV Finland ry:n sekä Kelkon jäsenet 10€.
Maksu paikanpäällä käteisellä (tasaraha), Mobilepay tai Siirto.

Kilpailijalla tulee olla voimassa oleva vastuuvakuutus.

ILMOITTUTUMINEN KILPAILUUN

Suomi Cup osakilpailun säännöt, kisa formaatit sekä pistetilanteet löydät Ilmailuliiton sivuilta.

Pysäköinti piloteille kentän vieressä ja katsomaan tulevia pyydetään pysäköimään viereiselle viralliselle pysäköintialueelle.

TERVETULOA! 🙂

Yhteistyössä